Tešíme sa na Vianoce!

Bratislavský chlapčenský zbor pripravil aj tento rok pre svojich fanúšikov bohatú hudobnú vianočnú nádielku. Speváci sa predstavia na prestížnych pódiách až 26 krát!

„Aj v tejto sezóne počas Vianoc intenzívne spolupracujeme so Slovenským národným divadlom a Slovenskou filharmóniou. Tieto vzácne spolupráce nám prinášajú nádherné príležitosti prezentovať naše umenie. Aby sme všetko stihli, museli sme v našom zbore vytvoriť dve menšie spevácke telesá, ktoré sa budú počas vystúpení striedať.“ Povedala dirigentka a manažérka zboru, Magdaléna Rovňáková.

Tešíme sa na Vianoce!

Bohatý december BChZ otvorí už prvého decembra Vianočným koncertom v Malackách. Krátko na to sa predstaví v úplne novom projekte Slovenského národného divadla – Mikulášskych koncertoch, na ktorých si chlapci zaspievajú s Katarínou Juhásovou, Petrom Mikulášom a ďalšími sólistami SND. Chlapci vystúpia pod vedením mladého dirigenta Ondreja Olosa. Vianočný program zboru bude pokračovať tradičným koncertom, ktorý zaznie 8.12. v chráme Panny Márie Snežnej na Kalvárii v Bratislave.

Výnimočným bude tiež koncert v synagóge v Lučenci. Bratislavský chlapčenský zbor sa predstaví spolu s opernou divou Adrianou Kučerovou. S touto výnimočnou speváčkou sa budú môcť fanúšikovia telesa stretnúť opäť, na koncerte Vianoce v Bratislave, ktorý sa už tradične koná v Slovenskom národnom divadle. Na koncerte ďalej vystúpia Monika Fabianová, Pavol Bršlík, Pavol Remenár a Teo Gertler. Koncert, na ktorom bude účinkovať Slovenský národný symfonický orchester, bude dirigovať absolvent Bratislavského chlapčenského zboru, Peter Valentovič.

Od 18. do 21. decembra čaká teleso ďalší z vrcholov umeleckej sezóny. Sú ním štyri koncerty Slovenskej filharmónie, na ktorých sa predstavia aj mladí speváci. Prvá polovica koncertu bude patriť Slovenskému filharmonickému zboru, sopranistke Veronike Mihálkovej a barytonistovi Romanovi Janálovi. V druhej polovici ponúkneme tradičné koledy a nádherné vianočné melódie. Koncert zaznie pod vedením švajčiarskeho dirigenta Caspara Zehndera

Popri týchto koncertoch uvidia diváci chlapcov tiež v predstavení Luskáčik v rámci spolupráce s Baletom SND. Ich hlasy zaznejú v operných predstaveniach Slovenského národného divadla - Čarovná flauta, Turandot a Tosca.

„Popri návštevníkoch našich koncertov myslíme aj na našich fanúšikov na Internete. Aj pre nich sme pripravili počas sviatkov množstvo hudobných prekvapení. Často im tiež dovolíme nahliadnuť do nášho zákulisia, kde majú možnosť spoznať našich spevákov a nás, umelecké vedenie, zblízka.“ Povedal Gabriel Rovňák ml., zbormajster telesa. Stránky zboru nájdete na adresách www.facebook.com/boyschoir a www.bchz.sk

Chlapcov počas náročného obdobia sprevádzajú aj hlasoví pedagógovia, ktorí dbajú na správnu spevácku techniku mladých spevákov. Sú nimi Miriam Garajová, Monika Maglayová a Lýdia Drahošová. Teleso na klavíri vynikajúco doprevádza Dana Hajóssy.

Čo čítať ďalej